maandag 9 september 2013

Wanneer is het aan mij? | Jennifer Hoffman, vert. Fran Tielemans


Through_This_World_With_Me_by_SnowLilly
Q&A

Lieve Jennifer, 
Ik ben al zo lang een healer, zelfs voor ik wist wat het woord betekende. Als diegene die het licht hoog hield voor mijn zielsgroep, ben ik er altijd om hen te helpen, maar telkens ik dat probeer te stoppen en uit deze rol te stappen, lijken ze me altijd weer terug erin te trekken. Iemand heeft een probleem, wordt ziek, heeft hulp nodig, heeft een ongeval of crisis, er lijkt maar geen eind aan te komen, ook bij mijn kinderen. Ik ben er klaar voor om nu mijn eigen leven te gaan leiden, zonder zo verantwoordelijk te zijn voor ze.
Wanneer is het aan mij om geholpen en ondersteund te worden, om bevrijd te zijn van deze last en mijn eigen leven te leiden?


Jennifer's antwoord: Gefeliciteerd dat je dit punt in je ontwikkeling bereikte. Nu moet je gewoon kiezen welk pad je gaat nemen, zonder je schuldig of beschaamd te voelen door je keuze.

Je verlangen om het licht voor je zielsgroep hoog te houden is mooi en bewonderenswaardig, maar ze kunnen echt wel hun eigen werk doen zonder jouw hulp (ook al is het voor hen makkelijker beroep te kunnen doen op jouw energie), en je hoeft hun toestemming niet om hen los te laten, je moet jezelf toestemming geven om bevrijd te zijn van deze last.

Er zijn twee dingen die dit proces makkelijker kunnen maken, een ervan is beginnen te focussen op de uitkomst die jij in je nieuwe rol als gehealde en hele mens wil bereiken. Er kunnen dingen zijn die je uitgesteld hebt in je leven, waarvoor je de tijd, het geld of de energie niet had om ze te doen, of die je opzij hebt gezet toen iemand problemen had. Die dingen opnieuw op de voorgrond plaatsen zal je herinneren aan de manier waarop je aan de slag wil gaan in je nieuwe rol.

De andere manier om het proces van je energie uit deze zielsgroep te halen makkelijker te maken, is te erkennen dat iedereen krachtig en soeverein is in zijn eigen leven. Ook al houden ze ervan jouw energie te gebruiken en die ter hunner beschikking te hebben, toch hebben ze die niet echt nodig, en gebruiken ze jouw energie als excuus om hun eigen energie niet te moeten gebruiken. Iedereen beschikt over dezelfde hoeveelheid energie en kracht, er zijn geen 'krachteloze' mensen of mensen die het aan energie ontbreekt, er zijn gewoon mensen die hun eigen kracht en/of energie niet wijs of effectief gebruiken. Wat je echt wil in deze situatie is dat zij je tonen dat ze klaar zijn om jou te laten gaan, dat ze goed kunnen functioneren zonder jouw hulp en dat ze zonder jou niet de mist in zullen gaan. Je wil ook hun toestemming om te gaan, op een manier die jou verlost van alle verantwoordelijkheid wanneer ze in oude gedragspatronen zouden terugvallen. Maar dat is iets waar jij geen controle over hebt. Zolang jij een kunstmatige vibratie voor ze ophoudt, hebben ze geen reden om hun eigen energie te gebruiken. Eens ze gedwongen zijn te exploreren hoe zij hun eigen energie kunnen uitbreiden, in plaats van de hele tijd jouw energie te gebruiken, dan zullen ze dat leren.

En jij zal het werk gedaan hebben dat je moest doen, door hen hun potentieel te tonen en hen naar die nieuwe levels te laten stijgen, in plaats van jouw energie voor hen te plaatsen en dan te wachten tot ze ze integreren tot het volledig klaar is. Dit maakte nooit deel uit van het healing contract van jouw zielsgroep, ook al heb je dat op jou genomen. Om jouw leven te gaan leiden en vrij te zijn, moet je jezelf bevrijden van de angst dat je jouw zielscontract met deze zielsgroep niet zou vervullen, dat je niet verantwoordelijk bent als je hun healingproces niet helpt te verwezenlijken, en dat jij jouw werk niet doet wanneer je in vreugde bent en van je leven geniet, terwijl anderen nog altijd healing nodig hebben.

Je bent klaar hiervoor, omdat je werk een last begint te worden, en jij de enige bent die jezelf een 'keerpunt' kan geven, en gelukkig en vreugdevol te zijn.

Laat jezelf dus gaan, bevrijd jezelf en leef je leven.

De zielsgroep zal iemand anders vinden om hen te helpen met hun healingproces, en jij zal ook nieuwe groepen vinden om mee te werken, die meer op jouw energie zijn afgestemd, die minder behoeftig zijn en waarbij het werk meer gebalanceerd is en je vervult.


Jennifer Hoffman
enlighteninglife.com





vertaling Fran Tielemans