maandag 9 september 2013

De energieën van september | Jennifer Hoffman (vert. Fran Tielemans)







Het kernwoord voor september is 'omarmen', en dat houdt in: elk aspect van onszelf erkennen, aanvaarden en beminnen, zodat we onze energie kunnen verzamelen om de volgende ascensiesprong te nemen. Deze maand zijn er twee energieën werkzaam : puin ruimen in de eerste twee weken van september, en dan kunnen we vanaf de equinox op 21/9 een nieuwe start nemen.


Het gaat niet langer over bereid zijn onbekende delen te gaan ontdekken, maar over de creatieve drive te zijn achter een zich ontvouwend nieuw paradigma. September heeft het potentieel tot krachtige evolutie, wanneer we beseffen dat waar we heen gaan, wat we doen en wat er gebeurt wanneer we er zijn, het resultaat is van wat we door onze intentie creëren.

Soms is ons pad geblokkeerd, en begrijpen we niet waarom we zo bezig zijn met dat waarmee we het meest problemen hebben, en geven we de schuld daarvan aan een bepaalde situatie of persoon. Maar geen enkele van de huidige transformaties is geconcentreerd op één gebied, ook al kan dat wel zo aanvoelen. Wanneer we enorme transformaties doorvoeren, brengen we ook enorme hoeveelheden energie in beweging (in de vorm van overtuigingen en emoties), en dat is waarover onze transformatie nu gaat: schoonmaak, loslaten en hernieuwen. Het gaat niet over herbeginnen, het gaat nu over een nieuwe start maken.

Dat pad naar een nieuw begin kan geblokkeerd zijn of beperkt zijn door oude rommel, bijvoorbeeld gedachten- en gedrags-patronen, gevoelens, emoties, een onvermogen om de toekomst te zien achter je huidige situatie of oordelen die verhinderen dat je andere opties ziet.

Nu we het einde van een energiecylus naderen en klaar zijn om in nieuw potentieel te stappen, naderen we het 'oog van de naald', een versmalling in ons pad dat ons dwingt onze last te verlichten, om het zo te zeggen, van alles dat niet in integriteit is of afgelijnd op de vibratie en dimensie waarin we willen stappen. Dit gebeurt in de eerste helft van september, en het kan voelen alsof de weerstand om los te laten groter is dan wat je uiteindelijk loslaat. En het kan zijn dat je heel weinig los te laten hebt, niets of een heleboel, afhankelijk van wat je als je intentie plaatst en hoe afgelijnd je bent op het huidige moment.

Dat betekent radicale herstructurering van ons leven, te beginnen met onze overtuigingen, want dat is waar onze werkelijkheid begint. Wat zie je als jouw potentieel, wanneer je kijkt voorbij de kwetsuren, de pijn en de healing? Waar heeft je oude rommel zijn doel gediend en welke nieuwe paden kan je voor jezelf creëren zonder die rommel? Wat niet langer nog een bron van vreugde voor je is, heeft zijn tijd gehad, en proberen dat terug te gaan leven, terug aan te vuren of opnieuw te herbeginnen, zal alleen maar frustratie brengen. Het energie-partnerschap dat je ooit deelde is voltooid. Het is tijd om ervan los te komen en een nieuwe verbinding met iets anders te creëren. En denk eraan om alles dat je loslaat te omarmen, omdat het allemaal een deel is van jou, en van het pad dat je creëerde voor je leven. Wanneer je loslaat met een spirit van liefdevolle dankbaarheid, creëer je een krachtige, uitgebreide ruimte voor iets nieuws, dat je leven in een stroom van dankbaarheid binnen mag komen.

De energieën van september stellen ons in staat verder te kijken dan de healing, onze eigen wijsheid te kennen en onszelf te zien als geheald, heel, waardig, en maken dat we beseffen dat we de vrede, vreugde, liefde en overvloed die we nastreven verdienen. De rest van 2013 kan ons nogal dooreenschudden (er zal zeker veel gebeuren), en het kan beter zijn om die dingen nu in orde te brengen, nu we er nog de tijd voor hebben. Gebruik de eerste helft van de maand om je energetische en emotionele schoonmaak te doen, zodat je na de 21ste vrij bent om naar je nieuwe start te zeilen.

Geniet van je maand.


Jennifer Hoffman
Enlightening Life




vertaling Fran Tielemans