zondag 7 september 2014

Volle Maan Meditatie 9 september 2014 - Martha van Mourik

DIEPERE GRONDING VAN DE BRON IN JEZELF




De energie wordt met de dag krachtiger. Alles wil letterlijk aan het Licht komen. Je kunt steeds meer oude stukken in jezelf opruimen. Er is veel mogelijk. Er gebeurt momenteel veel.
De communicatie met ons Hoger Zelf is belangrijker dan ooit tevoren. Ook is het meer dan noodzakelijk om onze innerlijke communicatie 'op te schonen’. Deze bewuster en liefdevoller te laten verlopen.
Door al het licht wordt dit ons eenvoudiger gemaakt, het borrelt van binnen. Oud vuil en zeer willen er uit komen. Wij willen schoner worden. Het is een soort natuurlijke drang van binnen uit.

Heel sterk is de feedback van de kosmische wetten, zoals die van de wet van Oorzaak en Gevolg. Ook wel genoemd: Wat je zaait, zul je oogsten. 
Wij mensen krijgen extra snel terug wat we gezaaid hebben in het verleden. Als we zo nare dingen op ons pad krijgen, worden we ons bewust van dat we toch niet conform de liefde leven. We kunnen kiezen om anders met onszelf en met elkaar om te gaan. We kunnen kiezen om bewuster in het leven te gaan staan en dit aangenamer en liefdevoller te maken. We kunnen kiezen om langzaam maar zeker weer in onze kracht te komen, onze verbinding met onze oorsprong bewust te herstellen. Gaan werken aan een diepere gronding van de Bron in ons zelf!
Onze innerlijke kracht is enorm! Wees je dit bewust. Je bent zo mooi en krachtig van binnen. Je kunt veel meer dan jezelf ooit voor mogelijk hebt gehouden. Je mogelijkheden zijn eindeloos!

Meestal stoppen we onze kracht weg. Bedolven deze onder een hoop negatieve gedachten over ons zelf. Misschien een hoop oud zeer en vastgeroeste overtuigingen uit ons verleden. 
Deze pijn en dit oude zeer willen nu opgeruimd worden! Die schitterende diamant van binnen wil stralen in dat licht! Laat je diepe wezen zien! Voel die liefdevolle kracht in jezelf! Je wordt altijd gesteund. Je bent het waard!

Onze innerlijke communicatie vraagt onze liefdevolle aandacht. Deze communicatie werkt door alles heen. Als we ons zelf afstraffen met negatieve, afbrekende stemmen in ons zelf, zal dit ook zichtbaar zijn in ons huidige leven.
Kijk dus goed naar je dagelijks bestaan. Wat gebeurt er vandaag? Hoe was mijn dag? Voel ik mij voldaan hier over? Gun ik mij zelf voldoening? 
Aandacht voor het heden is een vorm van zelfzorg, net als douchen en tanden poetsen. Evaluatie van je dag is behulpzaam om je te gronden in het hier en nu.
Innerlijke communicatie door ontspannen even tijd voor jezelf te nemen, even bewust contact met je Hoger Zelf zoeken, te mediteren. Zo boor je krachten in jezelf aan. Kan de Bron met je communiceren. 

Meer momenten van rust in je dag kunnen plannen is ook een goede vorm van zelfzorg. 
Jij bent zelf verantwoordelijk voor je leven! Hoe meer je die verantwoordelijkheid ook op je neemt voor alle gebieden van je leven, hoe sterker en krachtiger je wordt. Goede vormen van zelfzorg helpen je hier bij.
Onder goede zelfzorg versta ik ook voldoende rust, voldoende beweging en gezonde voeding en opbouwende lectuur tot je nemen. Kijk naar alles wat je voedt en beïnvloedt. Neem hiervoor de verantwoording. Kies bewust.
Hoe meer je dit leert doen, hoe krachtiger je wordt. Je geeft jezelf toestemming om te stralen van binnen uit. 

Fundament en basis blijft verder te werken aan de liefde voor ons zelf. Dit is je innerlijke kracht. Je innerlijke rijkdom. 

Doe verder de dingen die je doet met aandacht, want aandacht is een vorm van liefde. Ook voelt dit vaak veel fijner. Je hebt hierdoor meer plezier in wat je doet, wat dit ook is. De dingen die je doet verlopen soepeler.
Aandacht voor wat je doet en natuurlijk aandacht geven aan degene met wie je praat. Het is heerlijk om deze aandacht te geven met echt luisteren, het is heerlijk als iemand echt naar jou luistert. 
Aandacht is een sterke vorm van liefde en innerlijke kracht. Deze kunnen we beetje bij beetje in ons zelf versterken. Ze is er namelijk al. Deze kracht is in je aanwezig. Je mag hem ook gebruiken.

Heerlijk is het verder om met regelmaat stil te staan bij je leven en je hiervoor dankbaar te voelen. Te kijken wat er allemaal voor rijkdom in je leven is en je hiervoor dankbaar te voelen. De kracht van dankbaarheid is enorm. Deze opent de Bron van liefde verder in je. Je boort deze kracht van liefde hiermee sterk aan. De kracht van dankbaarheid is een diepere gronding van de Bron in jezelf!
Deze kracht dagelijks gebruiken, is een prachtige vorm van zelfzorg. 

Het is nu een tijd van oogsten, wat we in het verleden hebben gezaaid. Tegelijk kunnen we kijken wat we in de toekomst anders willen oogsten. Welke zaaiden hebben het goed gedaan? Welke zijn niet opgekomen? Welke hebben weelderig vrucht gedragen? Letterlijk oogsten wij nu veel van onze groentetuin. Een heerlijke tijd van overvloed. Welke zaden gaan we weer gebruiken, welke planten en zaden moeten worden vervangen? Hoe verzorgen we de plant?
Zo bewust kunnen we ook kijken naar onze keuzes, onze innerlijke communicatie en ons handelen. Wat willen we anders in ons leven? Hoe gaan we dit aanpakken? Hoe kunnen we onze innerlijke kracht verder laten groeien?
Welke aandacht gaan wij als zaaiers geven?
De Bron zendt de voedende krachten naar ons uit, onze innerlijke Bron roept om aandacht, zo versterken we ons zelf, laten we onze innerlijke rijkdom uitgroeien! Het is nu mogelijk om de Bron in ons zelf dieper te gronden.
Wil je dit? Jij bent aan zet, de keuze is aan jou!


De volle maan van 9 september 2014 zal in het teken staan van verdieping van de Bron in ons zelf!

De volle maan bereikt haar hoogtepunt om 3.39 uur. De cirkelmeditatie begint om 20.00 uur.
Indien dit tijdstip je niet schikt, kun je een ander moment van de dag kiezen en je intentie richten op deel te nemen aan de meditatie. Ook dit werkt.

Ga rustig zitten of liggen. Neem de tijd voor jezelf. Voel je lichaam. Voel je gedragen door de stoel of het matje waarop je ligt.
Ontspan al je spieren. Ga met aandacht langs je voeten, benen en zo langzaam omhoog naar je hoofd. Ontspan je kaken en maak een innerlijke glimlach.
Adem zachtjes en oppervlakkig. Bijna onopvallend haal je adem. Voel de rust. Meer adem heb je nu niet nodig.

Laat al je gedachten nu in een grote witte wolk stromen. Alles wat je nu niet nodig hebt, stroomt de wolk in. Deze vult zich geheel en waait weg. Je voelt rust.
Ga nu met aandacht naar je voeten. Beweeg ze wat. Visualiseer hier een prachtig wit licht onder. Laat het licht omhoog stromen door je heen, naar je stuitchakra en verder naar boven toe.
Tot je kruin en terug naar het midden; je hart.

Visualiseer nu een wit licht boven je hoofd. Voel de stralen van dit licht op je hoofd neerdalen. Je Hoger Zelf zetelt boven op je hoofd. Voel het licht door je heen stroomt, door je kruin en derde oog. 
Verder door de rest van je lichaam, naar je voeten en weer terug naar je hart. 
Voel hoe je hele lichaam, elke cel wordt gevoed door het licht. Het licht zuivert en maakt schoon. Je voelt de liefdeskracht in je groeien. Het licht vermenigvuldigt zich in je hart. Het straalt naar alle kanten uit.
Als een stralende ster. Je hele wezen trilt en schittert van deze liefde, dit licht. Je baat in dit licht en voelt je een met dit licht. Het licht is de Bron.
Je kunt nu je intentie uitspreken om een te zijn met de Bron: „ik ben een met het Licht, met de Bron, Mij Geschiede!” 

Wees zo lang in deze energie als dit goed voor je voelt.

Ik wens een ieder die zich afstemt op deze volle maan meditatie een diepe gronding van de Bron toe!

In Liefde,

Martha van Mourik.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten