dinsdag 16 september 2014

Hooggevoeligheid als kracht | Petra Maartense

De laatste tijd hoor en lees ik opeens weer veel over hooggevoeligheid. Misschien komt dat omdat we met z’n allen steeds gevoeliger worden. Dat heeft alles te maken met de hogere frequenties die binnenstromen en ons lichter maken. Simpel gezegd hebben we dan des te meer last van alles wat nog vast zit en daardoor in een lagere frequentie vibreert. In onszelf en om ons heen. De hogere gevoeligheid maakt dat lage frequenties onverdraagbaar worden en voelen als geweld in je systeem. Ze willen vertrekken, alles wil lichter worden!

Nieuwetijdskind.com-hoogsensitief-persoon
Daarvoor verwijs ik graag naar de methode die Aartsengel Michaël ons aanreikt in ditartikel
Door er een gewoonte van te maken om steeds alles op te ruimen wat in jouw beleving verstorend aanvoelt, wat je dwars zit, wat voelt als ongemakkelijk of pijnlijk, draag je bij aan de transformatie. Probeer vooral het verstorende niet te voeden en te vergroten door er de strijd mee aan te gaan of het te blijven herhalen in woorden en gedachten. We kunnen veel meer oplossen dan we denken en het is veel simpeler dan vroeger. Je zet het in het licht, je brengt je eigen licht op de plaatsen waar het donker is, waar het knelt en zo breng je meer licht en ruimte in de verdichte energie. Want angst, pijn, geweld, frustratie en woede zijn als het ware bonken verdichte energie, die vrij agressief kunnen aanvoelen. Ons systeem verdraagt dat niet meer. Dus het wil weg. Hoe je het je voor kunt stellen – bijvoorbeeld als een donkere wolk, die oplost – het maakt niet uit, het werkt zoals jij het je voorstelt.
Wat ik hier vooral nog eens wil benadrukken is dat het werkelijk ‘voedend’ is om er anderen de schuld van te geven. Voedend op een niet-oplossende manier. Je vergroot de tegenstelling en je handelt vanuit de pijn, de dichtheid, waardoor het alleen maar nog dichter wordt. Als er in jou geen “haakje” is om aan te gaan hangen, hoef je helemaal geen last te hebben van de negatieve energie van anderen. Als je gewoon in je eigen licht blijft, in verbinding blijft met jezelf, waait het vanzelf voorbij. Laat het niet binnenkomen.
En is er wel een haakje, ga dan op zoek naar dat haakje. Is het je schuldgevoel, je verantwoordelijkheidsgevoel, is het je eigen oude patroon, je oude pijn? Breng dat dan naar het licht. Zeg dat het mag vertrekken. Natuurlijk zal je steeds getriggerd blijven worden, tot dat zich heeft opgelost. Accepteer het, maar niet op zo’n manier dat het zou moeten blijven. Het is juist een uitnodiging om iets ouds los te laten. We komen op steeds diepere niveau’s terecht, soms lijkt iets een herhaling, maar het is nog een stap verder. Dat geeft niet, het is goed. Het ruimte op en maakt de weg vrij.
deppWat je veel hoort of leest is dat licht juist donker aantrekt. Met andere woorden: Als jij volledig in je kracht en in het licht staat, zouden er juist ‘donkere krachten’ op je afkomen. Dat is een rare veronderstelling, waar we maar eens mee af moeten rekenen. Want juist als je daar bang voor gemaakt wordt of bang voor bent, is dat het ‘haakje’. Als jij werkelijk in je licht en je kracht staat, trek je juist geen donker aan, maar je verspreidt licht en je trekt aan wat daarbij past. Alles wordt juist makkelijker. Het licht is altijd sterker en zal dus ook schijnen vanuit jou en positieve invloed hebben rondom je. Het kan dus alleen maar angst, onzekerheid of een bepaalde overtuiging zijn, wat als trigger zou kunnen dienen om eventuele ongewenste ‘donkere krachten’ aan te trekken.
Vergis je niet: Licht is kracht. Als je dat weet en voelt.... lees hier verder

via nieuwetijdskind.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten