zondag 20 december 2015

Dertien dagen ZIJN | zondag 20 december 2015 tot en met vrijdag 1 januari 2016

Vandaag beginnen we een hele nieuwe ronde van de Tzolkin met de wavespell van de Rode Draak. Dertien dagen begeven we ons in de Rode Draak-energie die gaat over wedergeboorte, oervertrouwen, koesteren, Zijn.


Happy new spin!
Zoals gezegd, we beginnen een hele nieuwe Tzolkin-ronde van 260 dagen, elke keer met de Draak-wavespell. Het zit namelijk zo: Een ronde van 260 dagen is korter dan 365 dagen, dus een nieuwe Tzolkin-ronde begint steeds op een andere Gregoriaanse datum. (de kalender die de westerse maatschappij hanteert, die ons vertelt dat het vandaag 20 december 2015 is, heet de Gregoriaanse kalender). De beide kalenders komen weer om de 52 jaar samen. Vandaag, met de Rode Draak en de magnetische toon 1 begint er dus
-een nieuwe wavespell: van 20 december 2015 t/m 1 januari 2016, èn
-een nieuwe Tzolkin-ronde van 20 december 2015 t/m 5 september 2016

Winterwende, Kerst, Volle Maan, Oud en Nieuw in Rode Draak
Een nieuwe ronde, een nieuw begin dus. Maar deze wavespell en nieuwe ronde vallen dit jaar prachtig samen met nog meer gebeurtenissen. Op 22 december is de winterwende. De terugkeer van licht! (gesteld dat je je op het noordelijk halfrond bevindt) In een nieuwe Tzolkinronde geeft dat dubbele kracht voor een nieuw begin. Nu het licht weer terugkeert op Aarde, zal je innerlijk licht ook aan kracht gaan winnen en zich kenbaar maken. Met daarbij de Volle Maan met Kerst en de jaarwisseling in Rode Draak hebben we een prachtige combinatie van afronding van het oude, de geboorte van iets nieuws, een nieuwe start, meer licht en de ‘voeding’ opdoen die jou en daarmee iedereen het beste dient.


Ga op pad met de Rode Draak
Je hoeft niet onder het zegel Draak geboren te zijn om een nieuwe start  te maken. Er wordt iedereen gevraagd  je draakkwaliteiten wakker te schudden deze wavespell. Draak moedigt je aan echt op pad te gaan om je missie in dit leven op te pakken. Moeder Aarde heeft je gegeven wat je nodig hebt op je weg, heeft van zichzelf gegeven aan jou, om tot vervulling te komen. Blijf je verbinden met en koester je in de warmte van Moeder Aarde. Maar verstop je er niet meer in. Ga op pad. Met het oervertrouwen in de Bron.


Ons gereedschap: hart-weten
Focus op oervertrouwen in het ontzagwekkende, grenzeloze Universum.
Oervertrouwen betekent keuzes maken zonder garanties, wetend dat de koestering van het universum  jou zal voorzien in wat je nodig hebt op je reis. Het betekent keuzes maken van moment naar moment, onvoorwaardelijk vertrouwend op je aangeboren sturingsmechanisme van hart-weten. Oervertrouwen vraagt je je over te geven aan de wil van je ziel, en los te laten wat je ego je wil laten geloven wat de resultaten in je leven moeten zijn. Het betekent diep vertrouwen hebben in de processen die aan het werk zijn in jouw huidige spiraal van evolutie.

Wetenswaardigheden:
-In Maya betekent Imix draak, zeedraak en ook waterlelie. Soms ook kaaiman, aardemonster, wortel of wateren. In het Maya schrift is de ideografische betekenis voor Imix: ‘dat wat uit de aarde oprijst’. De glief verbeeldt dan ook een vulkaan
-De kersverse Rode Draak wavetrack van Martin Kuipers laat je de betekenis beleven in beeld en geluid: https://youtu.be/01wC1PoFFcg Een ware traktatie!
-Het keelchakra is de levensbron van deze zon.
-Het element is water
-Andere bekende Rode Draken (met toon 1, dus zoals vandaag): Salvador Dali, Koos Postema, Boudewijn Büch, Monique vd Ven, Theo van Gogh, Celine Dion, Roel van Velzen.

In de bijlage vind je mijn wavespell overzicht, de 42ste alweer! Rest mij jullie gezellige feestdagen, een mooie afronding en een stralende start toe te wensen! Tot de volgende keer!

In Lak’ech*
Nicole

*) In Lak’ech betekent “Ik ben een andere jij”, een Maya groet die het goddelijke in elk levend wezen (h)erkent. Het is een boodschap van Eenheid, die ons eraan herinnert dat wanneer we geven, we tegelijkertijd ook ontvangen. Dit was een manier voor de Maya’s om elkaar te eren en respecteren, en ze bevestigden hiermee hun geloof dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Bijlage


























Bronnen:
Aluna Joy Yaxk’in –  Maya Astrologie (boek)
Nicole E.Zonderhuis – website
Vasumi – website
Elvira van Rijn - website
Peter Toonen – De Twintig Gezichten van de Schepping (boek)
PAN-Holland (Marjon) – website


Alle vorige wavespells zijn terug te vinden op deze blog pagina.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten